Wij houden van de Australian Labradoodle en willen daarom graag een serieuze bijdrage leveren aan de instanthouding van het ras. Om dat mogelijk te maken is het nodig om verder te kunnen fokken met het nageslacht van de ouderdieren of met honden uit nieuwe lijnen.

 

Aangezien wij vinden dat honden in huis horen en niet in een kennel, en wij onze honden alle aandacht en liefde willen geven die zij verdienen, vinden wij 3 honden in huis het maximale aantal. Daarom zullen wij nu en dan gastgezinnen zoeken voor pups die wij willen aanhouden. Hierbij vinden wij het belangrijk dat er een klik is met het gastgezin, zodat wij zeker weten dat onze pup een goed tehuis krijgt waar zij liefdevol zal mogen opgroeien.

 

Als gastgezin krijgt men een pup (teefje) als huishond, zonder betaling. Deze hond blijft gedurende de fokperiode eigendom van Sammies Doodles. Het teefje zal 3, maximaal 5 nestjes krijgen bij ons thuis, het is echter ook mogelijk om de pups in het gastgezin geboren te laten worden.

Na het laatste nestje wordt de hond gesteriliseerd en gaat in eigendom over naar het betreffende gastgezin.

Wij verwachten dat het gastgezin de hond goed verzorgt (goede kwaliteit voer, niet traplopen tot zij een jaar is e.d.), minimaal één puppycursus met haar volgt en de loopsheid in de gaten houdt en hierover goed communiceert met ons.

 

Omdat wij het belangrijk vinden dat de hond vertrouwd is met ons, onze honden en ons huis zodat er geen stress is als zij bij ons komt voor de bevalling, onderhouden wij regelmatig en goed contact met onze gastgezinnen zowel via whatsapp/telefoon als via persoonlijk contact. Daarom is het wenselijk dat het gastgezin op aanvaardbare afstand van Renkum woont. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten.

 

De normale kosten, zoals goede kwaliteit voer, verzekering en goede dierenartszorg, komen voor rekening van het gastgezin. Als er kosten gemaakt worden m.b.t. het fokken, dan zijn deze uiteraard voor ons.

 

Een teefje zal rondom het eerste levensjaar gekeurd gaan worden op o.a. heupen en ellebogen, hiervoor zal zijn een paar keer naar ons komen. Als zij is goedgekeurd zal zij vanaf ongeveer haar tweede levensjaar haar nestjes mogen gaan krijgen. Hiervoor zal zij bij ons komen om gedekt te worden, dit zal een paar dagen tot een week zijn. En daarna zal zij een week voor de bevalling naar ons komen en bij ons blijven tot de pups naar hun nieuwe baasjes gaan. Dit zal ongeveer 8 weken zijn. Gedurende deze periode is het gastgezin uiteraard altijd van harte welkom om de hond met haar pups te bezoeken.

 

Na maximaal 5 nestjes (in de praktijk zijn het vaak 2 of 3 nestjes, tenzij de bevallingen bijzonder soepel verlopen zijn en zij het krijgen van een nestje erg leuk vindt) gaat zij met pensioen. Dit betekent dat zij gesteriliseerd wordt, het eigendom wordt kosteloos naar u overgedragen en ze zal de rest van haar leven als gezinshond bij u doorbrengen.

 

 

Lijkt het u leuk om een prachtige, lieve Australian Labradoodle te krijgen en hiermee te kunnen bijdragen aan ons fokprogramma, neem dan contact met ons op (via de pagina ‘contact’) dan kunnen we een afspraak maken om e.e.a. nader toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.